Skärpta krav för uthyrning av fritidsbostäder

Kommunen Santa Cruz de Tenerife tillkännager en skärpning av kraven för fritidsbostäder som ska hyras ut till turister.

Santa Cruz de Tenerife skal bli mer fotgjengervennlig.

Santa Cruz de Tenerife.

Borgmästaren i Santa Cruz de Tenerife, José Manuel Bermúdez, meddelade detta i veckan.

Skärpningen kommer att göras så snart Kanarieöarnas regering har godkänt en ny lag om uthyrning av bostäder till turister. Regeringens mål är att det slutliga lagförslaget ska godkännas av parlamentet i september.

Kommunfullmäktige har redan infört vissa krav för att bostäder ska få hyras ut till turister.

Den kommande lagen kan göra det möjligt för kommunen att ställa fler kvalitetskrav, betonar borgmästaren.

Kvalitetskraven måste vara desamma som för hotell och andra professionella boenden, betonar han.

Borgmästaren pekar på krav på en separat ingång, energieffektivitet, lättillgänglighet och luftkylning som exempel.

Spaniens regering har å andra sidan aviserat en ändring i den horisontella bostadslagen som ska ge bostadsrättsföreningar möjlighet att förbjuda uthyrning av fritidshus, och borgmästaren är positiv till detta.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.se

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !