Skogsbranden på Teneriffa har blossat upp igen

Skogsbranden som stabiliserades på Teneriffa i augusti blossade upp igen innanför begränsningslinjerna på onsdagsmorgonen.

brannrøyk over skogkanten

Svart brandrök över skogskanten.

Lågor har blossat upp i Carril del Polvo-området i El Sauzal kommun, twittrade örådet klockan 10.37 lokal tid på onsdagen.

Sju bostäder har evakuerats i förebyggande syfte.

Två helikoptrar och markpersonal har satts in i släckningsarbetet.

Det var också en brand i natt utanför gränslinjerna i Pino Alto i gränstrakterna mellan Santa Ursula och La Orotava.

Branden som startade den 15 augusti påverkade ett område på nästan 150 kvadratkilometer.

Den stabiliserades efter nio dagar och släckningen har pågått fram till nu.

Myndigheterna har utfärdat en varning för hög brandfara på Kanarieöarna från tisdagen på grund av höga temperaturer, låg luftfuktighet och starka vindbyar.

Väderinstitutet Aamet utfärdade en gul varning för höga temperaturer på alla Kanarieöarna på onsdagen, utom Gran Canaria, där det är en orange varning.

Den gula varningen gäller även för torsdagen.

Klockan 00.20 på tisdagskvällen uppmättes det 36 grader i Maspalomas på södra Gran Canaria, och i går var det 39,2 grader i Tasarte på västra delen av ön, dagens högsta officiella mätning.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.no

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !