Polisrazzia mot fiskebåt med 2,7 ton kokain

Nationell polis och tulltjänstemän har beslagtagit 2,7 ton kokain som hittades ombord på en fiskebåt på Kanarieöarna.

2,7 tonn kokain i fiskebåt ved Kanariøyene.

Kokainbeslaget lossades på kajen.

Båten kom från Venezuela och var på väg mot Spanien, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Besättningen på tio personer, som tros tillhöra en drogkartell, greps i samband med operationen.

Utredningen av en kriminell organisation baserad i Venezuela inleddes i början av året i samarbete med USA:s narkotikabekämpningsmyndighet, DEA.

Polisen misstänkte att stora mängder kokain smugglades i fiskebåtar.

Utredningen avslöjade i mars att en fiskebåt som seglade under venezuelansk flagg seglade från Venezuela till Spanien lastad med en stor mängd kokain.

På grundval av denna information övervakades båten.

Det visade sig att den spanska organisationen på mottagarsidan hade planerat att möta fiskebåten ute till havs 250 sjömil från Teneriffa med motorbåtar och transportera drogerna vidare till land.

Fiskebåten stötte dock på problem som gjorde att de inte kunde komma till mötesplatsen i tid och var tvungna att återvända för att göra reparationer. Ett nytt försök skulle göras åtta till tio dagar senare.

I samarbete med den franska tullen bordade den spanska nationella polisen fiskebåten och 80 balar med 2,7 ton kokain beslagtogs.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.se

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !