Se när polisen slår till mot knarkbutiken

En knarkbutik i turistområdet i Maspalomas har avslöjats och stängts av den nationella polisen.

Utredningen inleddes redan 2022.

Polisen uppger att två personer som de utreder har rest till ett utelivsområde i Playa del Inglés för att hitta narkotikakunder, skriver polisen och tullen i ett gemensamt pressmeddelande.

Utredningen visade så småningom att de två personerna, som är i 30-årsåldern, också sålde droger från bostäderna de bodde i.

Dessutom hade de utrustning för att späda ut läkemedlen med kemiska ämnen i samma hem.

Efter att ha fått en arresteringsorder och en husrannsakningsorder från en domstol åkte polisen för att gripa de två misstänkta.

I de två husrannsakningarna hittades 143 ecstasypiller, 190 gram mefedron, 35 gram amfetamin, 13 gram MDMA, 12 gram tusi-2CB, 4 gram ketamin, 1,6 gram metamfetamin, 5590 milliliter GHB, 7758 milliliter GBL och 3000 euro i kontanter.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.se

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !