Prognos för regn i flera dagar på Kanarieöarna

Uppdaterad 12:37 lokal tid. En varning för kraftig nederbörd för Kanarieöarna från och med fredag har utfärdats av regionens direktorat för säkerhet och krisberedskap och Spaniens nationella meteorologiska institut, Aemet.

Det er påskegult varsel for regn og vind på alle Kanariøyene denne helgen.

Påskgul varning för alla Kanarieöarna lördagen den 23 mars.

Aemet rapporterar instabilt väder under flera dagar framöver på grund av ett lågtryckssystem i högre luftlager som passerar över Kanarieöarna.

Aemet har en gul varning för nederbörd på Fuerteventura, Lanzarote, Gran Canaria och Teneriffa i dag, fredag, utom på norra delen av de två sistnämnda öarna.

På lördag har Aemet en gul varning för både regn och vind med upp till hård kuling i vindbyar på alla öar.

På söndag är det bara en varning för nederbörd på La Palma och på norra Gran Canaria och Teneriffa.

Direktoratet för säkerhet och beredskap säger att det väntas från svag till måttlig nederbörd, men att det kan förekomma kraftiga lokala regnskurar, och att regnet fördelas väldigt olika på Kanarieöarnas olika områden .

Regeringens beredskapsplan för potentiellt farliga vädersituationer har aktiverats och människor uppmanas att följa myndigheternas råd och anvisningar om självskydd.

Uppdatering:

Farovarningarna från Aemet för lördag har uppgraderats till orange för nederbörd på Lanzarote, Fuerteventura och söder, väster och öster om Gran Canaria.

På söndagen har regnprognosen uppgraderats till en gul varning för Lanzarote, Fuerteventura, La Palma och i norr på Gran Canaria och Teneriffa.

En orange varning betyder att det kan komma upp till 20-30 millimeter regn inom en timme.

Illustration: Aemet

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.se

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !

Tags