Minst 24 flyktingar dog och över 200 saknas i båtolycka

24 personer har bekräftats döda och 27 räddats efter att en liten träbåt med mer än 200 passagerare ombord förliste på väg till Kanarieöarna på onsdagen.

Ny tragedie for flyktninger som valgte ruten over Atlanterhavet.

Illustrationsfoto

 

Båten kan ha haft så många som 280 passagerare, enligt nyhetsbyråerna Efe och ASP.

Det betyder att över 200 kan saknas.

Båten avgick från Joal-Fadiouth, sydost om Dakar, och förliste i höjd med Saint-Louis på gränsen mellan Senegal och Mauretanien.

Den senegalesiska nyhetsbyrån APS citerade källor inom Senegals brandkår som meddelat att den franska flottan deltog i sökandet efter försvunna personer.

Många av de räddade passagerarna skadades och fördes till sjukhus.

Även i år är trycket högt på flyktingrutten mellan Afrika och Kanarieöarna, efter att nästan 40 000 flyktingar och andra migranter anlände förra året.

I mitten av februari hade över 11 000 anlänt.

Det är mer än vad som kom under de första sex månaderna 2023.

Flyktingrutten anses vara en av de farligaste i världen.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.se

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !

Tags