Många fallolyckor på Kanarieöarna

En kvinnlig vandrare skadades i en fallolycka i Mogán på Gran Canaria, och det inträffade flera andra fallolyckor på Kanarieöarna i går.

Redningshelikopter på Gran Canaria.

Räddningshelikopter på Gran Canaria.

En 58-årig kvinna föll och fick frakturer på ett ben under en vandring på Camino Los Azulejos i kommunen Mogán på sydvästra Gran Canaria på fredagseftermiddagen, uppger larmcentralen i ett pressmeddelande.

Larmcentralen fick larm om olyckan klockan 16.51. Olyckan inträffade i ett svårtillgängligt område och en räddningshelikopter skickades ut.

Kvinnan hämtades av räddningshelikoptern och fördes till en väntande ambulans som tog henne till sjukhuset Clinica Roca i San Agustín.

Fallolycka på Teneriffa

En annan vandrare, en 60-årig kvinna, skadades i ett fall på vandringsleden Camino La Coronela i kommunen Garachico på Teneriffa i går.

Räddningstjänsten räddade kvinnan och bar henne till en väntande ambulans som tog henne till Hospital del Norte.

Fallolycka på Fuerteventura

På Fuerteventura ryckte en räddningshelikopter ut i går för att rädda en kvinna som ramlat och skadat sig när hon vandrade längs Agua Liques-vägen mot La Pared i kommunen Pájara.

Den 41-åriga kvinnan skadades lindrigt i fallet.

Andra personer som befann sig på platsen hade burit henne till ett säkert område innan helikoptern anlände och transporterade henne till Fuerteventuras flygplats.

En ambulans förde kvinnan till Hospital General de Fuerteventura.

Föll mot klippa vid badstrand

Vid stranden La Hornilla i kommunen Candelaria på Teneriffa fick en 50-årig man allvarliga huvudskador när han föll och slog i en klippa.

Mannen räddades och transporterades med ambulans till universitetssjukhuset Nuestra Señora de Candelaria.

Föll från fasad

En 71-årig man skadades lindrigt när han föll från en husfasad i Santa Ursula på Teneriffa i går.

Mannen är inlagd på universitetssjukhuset Hospiten Bellevue.

Olycka med skärmflygare

En skärmflygare skadades måttligt i ett fall i Adeje på Teneriffa i går.

Den 35-årige mannen fick frakturer i benen i fallet.

Han räddades och lades in på universitetssjukhuset Hospiten Sur.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.no

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !