Ny nödapp kan rädda människor

Video: Nödcentralen på Kanarieöarna, 1-1-2 Canarias, lanserar en ny app där användare kan meddela och bli meddelade via röst och sms.

Den är designad för att användas av döva och personer med nedsatt hörsel, och för personer som av en eller annan anledning inte kan kommunicera med röst, uppger larmcentralen i ett pressmeddelande.

Många funktioner

GPS-position kan aktiveras i appen och du kan ringa, sms:a och skicka bilder och filmer som ger räddningstjänsten användbar information om var du befinner dig och vad problemet är.

En kommunikation med larmcentralen kan startas genom att trycka på en knapp.

Användare kan samtycka till att ta emot varningar och råd om hur de kan skydda sig när en nödplan aktiveras på Kanarieöarna.

Dessutom kan samtycke lämnas till att larmcentralen automatiskt får tillgång till personuppgifter och medicinska uppgifter när larmcentralen kontaktas.

App_mobil_nødsentralen_112_Kanariøyene
Foto: Larmcentralen

112 Kanarieöarna

Appen heter kort och gott 112Canarias, och lanseras i samband med larmcentralens 25-årsjubileum.

Den är tillgänglig för både iOS- och Android-telefoner på Google Play och Apple Store och är gratis. 1-1-2 Canarias-appen skapades utifrån ett behov av att sprida tillgången till det omfattande nödsystemet, och att utöka möjligheterna för att meddela, uppges det.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.no

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !

Tags