Dråpförsök och rån – sju män greps

Stölden av en smartklocka var upptakten till ett brutalt massbråk med trasiga flaskor som vapen i Las Palmas.

Politibil_betjenter_policia nacional

Arkivfoto

Rikspolisen har gripit sju män efter händelsen. Två för dråpförsök och misshandel och fem för rån.

Bråket bröt ut i Catalinaparken på lördagsmorgonen efter att en av de inblandade ska ha blivit bestulen på en smartklocka av fem män.

I slagsmålet som följde fick en av de misstänkta tjuvarna så svåra skärsår i halsen från trasiga flaskor att han hamnade i chocktillstånd.

Polisen som larmats av vittnen såg till att han fick första hjälpen och transporterades snabbt till en närliggande vårdcentral.

Polisen observerade stora mängder blod på marken när de kom till platsen och hittade en grupp män med skärsår i en närliggande hundpark.

Männen berättade för polisen att de hade varit i bråk med en grupp andra män.

I närheten hittade polisen sedan två män med blod på kläderna som hävdade att de försvarat sig mot en grupp rånare med hjälp av trasiga flaskor.

De fem i hundparken, som är mellan 23 och 30 år gamla, greps misstänkta för rån. Männen med blod på kläderna, 19 och 22 år, greps misstänkta för mordförsök.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.no

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !