Ny plan ska äntligen förverkliga vattenparken

Förra sommaren avvisade en domstol moderniseringsplanen som skulle bana väg för en stor vattenpark vid Playa del Inglés. Nu görs en ny plan.

Tenerife_Adeje_Siam Park_badepark_badeland

Siam Park på Teneriffa.

Den planerade vattenparken heter Siam Park, liksom sin tvilling på Teneriffa, och kommer att ligga i El Veril mellan motorvägen GC-1 och kustvägen GC-500.

Illustration: Gesplan/Canariajournalen

Det offentliga bolaget Gesplan, som lyder under den kanariska regeringen, ansvarar för utformningen av den nya planen för modernisering och förbättring av El Veril. Härvid ska de brister som lett till avslag i rätten rättas till.

När det färdiga utkastet finns tillgängligt måste dokumentet först godkännas av lokala myndigheter innan det läggs ut på offentligt samråd, meddelades det på en presskonferens på onsdagen efter ett möte i ministerrådet.

Kommunen San Bartolomé de Tirajana har enligt uppgift redan gett klartecken för planen.

Därmed är planeringsarbetet i gång igen för det kraftigt försenade projektet som sjösattes redan 2012 av företaget Loro Parque.

Illustration från projektets början 2012. Arkivfoto: Loro Parque

I denna utdragna process har det ena hindret efter det andra dykt upp, några från politiska partier, några från miljögrupper och några från konkurrenter.

Regionstyrelsen, örådet på Gran Canaria och kommunen är överens om att den nya planen är det bästa sättet att få vattenparken förverkligad efter alla problem som har funnits.

Vissa detaljer från den nya planen lämnades inte ut på presskonferensen, förutom att den har anpassats till nya regelverk, och att brister och fel måste åtgärdas.

Canariajournalen har följt detta fall sedan 2012, och har successivt fått en god inblick i planer och processer.

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !