Så här blir ett av de nya köpcentren som ska byggas i Puerto Rico

Det händer saker på platsen där det nya The Market köpcentret byggs i Puerto Rico på sydvästra Gran Canaria. Nu finns det även en webbplats för centret.

Enligt Marknadsplatsens hemsida blir det  ett miljövänligt köpcentrum som ska byggas vid vägen som passerar förbi existerande Puerto Ricos köpcentrum  -  dock inte som tidigare trotts på platsen för en nedlagd vattenpark. 

Se promovideo av The Market

The Market  ska ligga mitt-emot BBVA-banken. På badparkstomten ska enligt uppgift ett annat planerat köpcentrum byggas.  Där ligger också en kyrka. Med andra ord kommer det att bli tre köpcentrum nära varandra centralt beläget i Puerto Rico.

5600 kvadratmeter

Nu pågår utgrävningen av den plats där The Market kommer att vara belägen. Centret kommer att bli på 5600 kvadratmeter och har 26 olika affärer och restauranger.

Enligt webbplatsen ska köpcentret få  vertikala trädgårdar, laddstationer för elbilar, solpaneler och specialglas som minskar behovet av luftkonditionering.

Spar Natural

Planen är också att erbjuda så kallade Slow Food och hälsokost i köpcentret. Matkedjan Spars konceptbutik Spar Natural med glutenfri mat, hälsokost och andra varianter sägs också bli en av de butiker som etablerar sig i köpcentret.

I det andra nya centret, som ska byggas på tomten för vattenparken, är matkedjan Hiperdino och parfymkedjan Grube bland de som investerar.

Tags