Nu lanserar Mercadona sin nya stormarknad i Puerto Rico

Fredagen den 20 oktober öppnar den spanska dagligvarukedjan Mercadona en ny stormarknad i Motor Grande, Puerto Rico, beläget sydväst på Gran Canaria.

Mercadonas nya butik i Puerto Rico är byggd enligt butikskedjans nya modell, som bilden visar ett exempel på. Foto: Mercadona

Det blir den första Mercadonaaffären i detta område på Kanarieöarna.

Det finns butiker tidigare i södra El Tablero och Meloneras, men ingen i sydväst, där internationella Spar och Canary Hiperdino / Superdino dominerar matkedjorna.

Ny design och inredning

Butiken har fått en ny och förbättrad design med nya färger och material både inom och utanför, och ny produktdelning och utställningsutrustning, skriver Mercadona i ett pressmeddelande.

Den får en golvyta på 1690 kvadratmeter.

Butiken har en färsk köttavdelning för fisk och kött, en separat juicepress och brödsektion med egna ugnar och brödskärare. Institutionen för biomekanik i Valencia har varit inblandad i inredningen av interiören.

Anställda ska också,  enligt ledningen,  få det bättre med förbättringar både i arbetsmiljö, vila, matsal och omklädningsrum.

Mer energieffektivt

Butikens energiförbrukning kommer att minskas med upp till 40 procent jämfört med traditionella detaljhandeln.

Detta ska uppnås genom förbättringar av termisk och akustisk isolering, optimering av material och tjocklek på väggar och tak samt med nya energi- och miljövänliga frysar och kylskåp. Effekten av LED-belysningen i affären justeras automatiskt.
Den ska också vara utrustad med en hel del elektronisk utrustning för att dela kommunikation mellan olika avdelningar och anställda för papperslös hantering av varor.

Online-butik också

Butiken har parkering för 159 bilar.

Öppettiderna blir från 9:00 till 21:30 från måndag till lördag. Det finns också en nätbutik där man kan beställa varor hemifrån och få levereras till dörren.

Mercadona planerar också att investera 180 miljoner euro år 2017 i renovering och förnyelse av 126 befintliga butiker i Spanien efter den nya modellen. I slutet av 2016 hade kedjan 84 stormarknader och 4261 anställda på Kanarieöarna.

Inköp från kanariska leverantörer uppgick till 494 miljoner euro förra året, en uppgång med sex procent från 2015, enligt Mercadona. Investeringar på Kanarieöarna förra året uppgick till 25,2 miljoner euro.

Tags