Teneriffas största smarta turismkampanj någonsin

Presidenten för östyrelsen på Teneriffa, Pedro Martín, säger i ett meddelande att östyrelsen, i samarbete med Turismo de Tenerife, har startat en stor kampanj för smart turism.

Teide på Teneriffa i soluppgång. Foto: MBurcz

Kampanjen blir den största investeringen i smart turism i Teneriffas turismhistoria.

Kampanjen är baserad på analys och korskontroll av öns historiska turistdata.

– Detta är en bred kampanj som täcker totalt fem europeiska marknader; Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien och de nordiska länderna, framhåller Pedro Martín.

Han fortsätter:

– Tidpunkten för lanseringen av kampanjen är viktig för Teneriffa som destination, eftersom Boris Johnson har meddelat att det som är vår viktigaste marknad kommer att öppna igen under de kommande veckorna.

- Detta är något vi redan märker i ökningen av antalet reservationer ", tillägger Pedro Martín.

Kampanjen syftar till att öka Teneriffas konkurrenskraft som destination genom att uppnå en mer gynnsam position vid Amadeus-sökningar och reservationer med profiler de vill locka.

Denna nya strategi kommer att inspirera resenären som inte känner till Teneriffa och som letar efter något mer än bara sol och strand.

Man vill lyfta fram Teneriffa som ett mångsidigt resmål på grund av vacker natur, himlen, kulturarvet och ett brett utbud av fritidsaktiviteter.

För att uppnå detta är målet att Teneriffa ska visas i sökningarna hos denna typ av resenär när de letar efter sin nästa semesterupplevelse i webbportaler som Destinia, eDreams, mytrip.com eller vliegtickets.be.

Tenerife använder redan data från denna plattform, analyserad genom Amadeus Destination Insight.

Uppgifterna används för att spåra efterfrågan och jämföra resultat med konkurrerande destinationer.

Denna information kommer att ligga till grund för framtida kampanjer riktade till specifika målgrupper, med rätt anpassningar av budskap, format och användning av media för att nå olika grupper.

Presidenten anser att detta är ett viktigt och nödvändigt steg att ta i öns marknadsföringsplan som en destination inom smart turism.

VD:n för turistföreningen David Pérez försäkrar att processen består i att fånga användarnas uppmärksamhet i inspirationsfasen, när användarna ännu inte vet vilken destination de ska välja från konkurrerande destinationer.

Dessutom påpekar Pérez att den andra stora skillnaden jämfört med alla kampanjer som gjorts tidigare är att du får en exakt bild av vilken inverkan detta kommer att ha på sökning och köp av biljetter till Teneriffa. Kampanjen kommer inte att vara statisk, utan snarare i kontinuerlig anpassning för att kunna vara optimerad hela tiden och främja resor i både hög- och lågsäsong.

”Om vi ​​tittar på uppgifterna från 2021 jämfört med 2019 kommer vi att se att de viktigaste destinationerna för besökare till Teneriffa har förändrats.

Den dominerande reservationstiden är också kortare nu än vanligt, vilket innebär att kommunikationsmetoden också måste ändras ”.

Samtidigt betonar Pérez vikten av att hålla sig uppdaterad om dessa förändringar för att alltid kunna skicka den mest aktuella informationen till resenärer.

Arialdo Piatti, VD och produktchef för Travel Audience, berättar att Teneriffa med stor framgång har deltagit upprättandet av reseförbindelser med många europeiska länder, där detta har ansetts säkert.

- Genom att använda ett tillvägagångssätt baserat på befintlig data för kampanjer riktade till den resande allmänheten kan du öka antalet besökare i år och återaktivera turistsmsektorn på ett ansvarsfullt sätt. Detta kommer att vara en nyckelfaktor för att återta resenärernas förtroende under 2021 och framöver i framtiden, betonar Piatti.

Travel Audience är ett företag som samlar in sök- och bokningsdata via Amadeus-gruppen.

Översättning: Thomas Nilsson

Tags