Varning för vind och vågor på Kanarieöarna

En gul varning för hårda vindar och vågor på onsdag har utfärdats för Kanarieöarna.

Det er farevarsel for vind og bølger på Kanariøyene. Vær forsiktig.

Gul varning för vind och vågor.

Varningen kommer från Spaniens nationella meteorologiska institut, Aemet.

Vindprognosen gäller södra, västra och östra Gran Canaria, i de höga bergen och väster om La Palma samt på hela Lanzarote, La Gomera och El Hierro.

Det kan bli hård kuling i vindbyarna, enligt prognosen.

Vinden kommer att blåsa från nordost, rapporteras det, vilket innebär att den troligen kommer att vara mindre märkbar i områden i sydväst som är skyddade av bergen.

Vågprognosen gäller hela La Gomeras och El Hierros kust samt Gran Canarias och Teneriffas syd-, öst- och västkuster.

En röd flagga kommer förmodligen att hissas för badförbud på flera stränder.

Varmare från onsdag

Varningarna gäller från klockan 10 på onsdagen.

Varningarna från Aemet sträcker sig över tre dagar, från och med tisdagen. Väderprognosen indikerar att det kan komma en gul varning för vind och vågor även på torsdag och fredag, samt en varning för höga temperaturer.

Aemet rapporterar en temperatur på 33 grader på södra Gran Canaria på onsdag, 35 på torsdag och fredag och 34 grader på lördag och söndag.

På norra delen av ön väntas 8-10 grader lägre temperatur.

På södra Teneriffa blir temperaturen ett par grader lägre än på Gran Canaria, och på de andra öarna mestadels under 30 grader.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.se

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !

Tags