Turistskatt och restriktioner i populärt område

Teneriffas öråd inför en ekologisk skatt för turister som vill besöka Masca-ravinen i sommar och sätter ett tak för antalet besökare.

Innfører turistskatt i Masca på Tenerife.

Masca-dalen på Teneriffa är ett populärt område för turister.

Teneriffas öråd meddelade i våras att en miljöskatt, även kallad turistskatt, kommer att införas i skyddade naturområden från och med januari 2025.

Nu ser det ut som att det kommer att bli en rivstart i Masca-ravinen, som blir den första platsen där skatten kommer att införas.

Den som inte är permanent bosatt på Kanarieöarna måste betala skatten, 'säger Rosa Dávila, ordförande för örådet-

Beloppet har ännu inte meddelats.

275 personer per dag

Dessutom kommer endast högst 275 personer per dag att tillåtas i ravinen, det vill säga cirka 100 000 per år.

Piren öppnas igen

Masca ligger i naturparken Teno i kommunen Buenavista del Norte.

Masca-piren, som har varit stängd sedan 2018, kommer att öppnas igen och en kontrollstation kommer att placeras där.

Begränsningen av antalet besökare och miljöskatten är nödvändiga åtgärder för att bevara och skydda området, konstaterar örådet.

Bättre säkerhet

I samband med införandet av miljöskatten kommer man också att förbättra och stärka säkerheten längs vandringslederna i Mascaravinen.

Många räddningsinsatser måste genomföras varje år i ravinen, och en förbättring av säkerheten är verkligen på sin plats.

Får en egen busslinje

Kollektivtrafik med bussar kommer att etableras för att transportera turister till ingången till ravinen så att trafikkaos inte uppstår.

Örådet håller på att analysera de ekonomiska konsekvenserna av de åtgärder som ska införas.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.se

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !