Dödssiffran efter flyktingtragedin har ökat till 50

50 personer dog under överfarten från Mauretanien till Kanarieöarna i en lång kanot som upptäcktes söder om La Gomera på onsdagseftermiddagen.

14 mennesker omkom i ny flyktningtragedie ved Kanariøyene.

Arkivbild

 

I den första rapporten om tragedin uppgavs att 10-12 passagerare hade dött under överfarten och lämpats överbord.

Nu har flera intervjuer genomförts med de 67 överlevande, och antalet har justerats upp till 50, skriver nyhetsbyrån Efe.

Elva av de överlevande fördes till sjukhus. En av dem, en man i 20-årsåldern, dog kort tid efter det, sade Efe.

Båten ska ha drabbats av ett motorhaveri tre dagar efter att den avseglat från Nouakchott i Mauretanien och drivit till havs i tio dagar tills den upptäcktes över 200 kilometer söder om La Gomera på onsdagseftermiddagen.

Räddningsbåten med de överlevande anlände till hamnen i La Restinga på El Hierro på torsdagsmorgonen.

Under onsdagen och torsdagen anlände 677 flyktingar och andra migranter i sju båtar till Kanarieöarna på 24 timmar, sex långa kanoter och en gummibåt, enligt uppgifter från nödcentralen och sjöräddningen.

På fredagen anlände en gummibåt med 64 passagerare till Lanzarote.

Under årets första fem månader anlände mer än 17 000 flyktingar och andra migranter till Kanarieöarna i små båtar från Afrika, enligt en rapport från det spanska inrikesdepartementet.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.se

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !

Tags