Polisen tog 30 rattfyllon på 15 dagar

30 bilförare åkte fast för rattfylleri under 15 dagar i kommunen Telde på östra Gran Canaria.

Polisen har startat en kampanj med ett extra antal trafikkontroller på grund av en ökning av rattfylleri och fler trafikolyckor.

Kontroller har genomförts i samarbete med polisens drönarenhet, Unidron, under olika dagar under första halvan av maj, uppger den lokala polisen.

Förarna kontrollerades för både alkohol och narkotika.

16 förare som testat positivt för alkohol har fått böter på mellan 500 och 1000 euro och förlorat sex poäng på sitt körkort.

Sex förare ska ställas inför domstol efter att ha testat positivt. Fyra av dessa var inblandade i trafikolyckor.

De andra påverkade förarna som åkte fast testade positivt för narkotika.

En del förare åkte också fast för att ha kört utan körkort.

Kontrollerna är en förebyggande och medvetandehöjande åtgärd som kommer att leda till att fler förare följer trafikreglerna och inte kör påverkade, uppges det.

Polisen placerar kontrollerna främst på platser där rattfylleri är ett känt problem, till exempel La Mareta.

I området kring köpcentret Alcampo har flera förare också bötfällts för att ha spelat för hög musik från bilarna och kört med olagliga avgassystem som gör mycket oväsen och stör invånarna.

Området är en mötesplats för motorentusiaster.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.se

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !

Tags