Varningar för regn, vind och vågor i påsk

Orange och gula varningar för höga vågor, vind och regn på Kanarieöarna under påskhelgen har utfärdats av Spaniens nationella meteorologiska institut, Aemet.

Varsler vind, bølger og regn på Kanariøyene.

Prognos för långfredagen den 29 mars.

En gul varning för vågor gäller på torsdag för Teneriffas västkust och hela kusten runt La Palma och El Hierro.

På långfredagen är det en orange vågvarning för La Palma och El Hierro, och gul för alla andra Kanarieöar, utom norra Teneriffa och Gran Canarias södra, västra och östra kust.

Aemet rapporterar att det kan vara  vågor som är upp till sex meter höga.

En gul regnvarning gäller för La Palma på torsdag och på El Hierro och på norra Teneriffa på långfredagen.

För vindar är det en gul varning för La Palma, El Hierro och norra Teneriffa på torsdag, samt på Lanzarote, Fuerteventura och norra Gran Canaria på långfredagen.

Aemet meddelar att det kommer att börja blåsa upp torsdag eftermiddag och att det kan bli mycket starka vindbyar i högre områden.

Växlande molnighet väntas också under resten av påsken.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.se

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !

Tags