Sex lopp på fem Kanarieöar i mars

Sex lopp med varierande karaktär äger rum på olika Kanarieöar i mars.

Løpsfest på Kanariøyene.

Neon Run Spain är ett livfullt helgevenemang som kombinerar löpning, musik och lysande neonfärger, skriver Kanarieöarnas turistråd i ett pressmeddelande.

I år hålls evenemanget i staden Los Llanos de Aridane på La Palma helgen den 23–24 mars.

På plats anordnas lopp av olika distanser för att tillgodose deltagare med olika förutsättningar och av alla åldrar.

Evenemanget betonar nöje och underhållning framför tävling, med syfte att fylla stadens gator med färg, musik och liv.

Om både lördagen och söndagen bjuder Neon Run Spain på ett dagsprogram med konserter och målarverkstäder för hela familjen.

Vid sjutiden äger det första loppet, avsett för barn, rum och strax innan klockan nio släcks stadens gator för att sedan lysas upp av löparnas rosa, gula och gröna utstyrslar.

Välj mellan att springa fem eller tio kilometer, för att sedan samlas till neonfest med musik, dans och färg!

Foto: Turistrådet

Lopp på andra öar

  • 9 mars: Carnavalera Race i Corralejo på Fuerteventura är även det ett färgglatt och roligt lopp som dessutom är helt gratis att delta i.
  • 10 mars: I Playa de Las Américas på Teneriffa kan hela familjen delta i det internationella vårloppet som erbjuder distanser från 100 meter till 10 kilometer.
  • 16 mars: Bergsloppet LPA Trail genom Maspalomas gator på Gran Canaria firar i år sin nionde upplaga.
  • 17 mars: På Teneriffa anordnas triathlontävlingen Ocean Lava Santa Cruz med chans till att välja olika distanser av simning, cykling och löpning.
  • 23–24 mars: Cykelmaratonet Magma på El Hierro lockar till sig mountainbike-entusiaster världen över.

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !