Barn och vuxen fångade av våg – en saknas

Ett tolvårigt barn räddades och en vuxen man saknas efter att båda drogs ner i havet av en våg på Teneriffa i går.

Barn og voksen slått på havet av bølge på Tenerife.

Från räddningsinsatsen.

Olyckan inträffade vid Playa de Rojas i El Sauzal.

Larmcentralen larmades av en polis som inte var i tjänst vid 16.45-tiden.

Fem räddningsgrupper, ambulanser, lokal polis och Guardia Civil mobiliserades för räddningsinsatsen, uppger larmcentralen i ett pressmeddelande.

Barnet räddades ur havet av en helikopter från Kanarieöarnas räddningsgrupp och flögs till land.

Där fick han första hjälpen och fördes till sjukhus, nedkyld och med måttliga skärsår.

Den vuxna blev slagen mot några klippor på stranden.

Räddningsmanskapet hade svårt att rädda honom på grund av den hårda sjön och de kraftiga bränningarna, och han försvann i havet.

Helikoptern återvände för att hjälpa till med sökandet tillsammans med besättningar på marken, samt en helikopter och två båtar från sjöräddningen, men de hittade inte den saknade personen i går.

Sökandet fortsätter idag.

En kvinna fick behandling för chocktrauma och krispsykiatriker har skickats till platsen för att ge stöd till familjemedlemmar. Kvinnan har förts till sjukhus.

Det var hårda vindar och grov sjö på Kanarieöarna i går, och är det än i dag.

Direktoratet för miljö och säkerhet och det spanska meteorologiska institutet har aktiverat varningsmeddelanden om faror både i går och i dag på alla Kanarieöarna.

Kanarieöarnas regering uppmanar människor att alltid följa rekommendationerna om självskydd och myndigheternas instruktioner.

Kommunen Orotava på Teneriffa har idag stängt tillgången till sina stränder på grund av vågor:

I det väderläge som råder på Kanarieöarna i helgen är det viktigt att undvika de farligaste områdena, såsom strandpromenader, bryggor och vågbrytare nära havet, och inte ta bilder eller filma nära platser där vågorna bryter.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.se

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !

Tags