TUI lanserar vinresor till Kanarieöerna

Sedan årsskiftet är det möjligt att boka vinprovningar och guidade vingårdsbesök på Kanarieöarna med TUI, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Vinsmaking og guidede besøk på vingårder på Kanariøyene er et nytt konsept fra TUI.

Illustrationsfoto.

Genom ett samarbete med den svenska upplevelseplattformen WineTourism.com erbjuder TUI nu sina kunder i de nordiska länderna möjligheten att boka vinprovningar och guidade utflykter till några av de mest populära vindistrikten i världen.

– Våra vinupplevelser är ett jättebra sätt att bekanta sig med den lokala matkulturen och riktar sig lika mycket till dig som besökt vingårdar tidigare som den nyfikna nybörjaren som aldrig varit på en vinprovning, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI.
Enligt Serban finns en stor och växande efterfrågan på vinresor.

Att besöka en vingård är att uppleva ett lands mat, kultur och landskap, något som inte bara vinkunniga kan njuta av, skriver TUI i pressmeddelandet.

– Även på traditionella solresemål som Kanarieöarna finns det enastående vinupplevelser, säger Niklas Ridoff, vd på WineTourism.com.

TUI:s vinupplevelser inkluderar besök till gårdar med produktion av röda, vita och mousserande viner samt naturviner.

Flera av dryckesprovningarna och de guidade turerna genomförs hos lokala och småskaliga producenter, varav många med fokus på ekologisk och biodynamisk produktion.

Vid matchning av mat och vin används närproducerade råvaror i stor utsträckning.

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !