Teneriffa-brand kan pågå i flera dagar

Det kan ta flera dagar att släcka branden som bröt ut i en komposteringsanläggning i Parque de Reina i Arona kommun på södra Teneriffa på torsdagseftermiddagen.

Brannen i kompostanlegget på Tenerife er vanskelig å slukke.

Det är kraftig rökutveckling från branden.

Skogsbrandbrigaden upplyser om det på på sociala medier.

Röken från branden är tung och syns på långt håll.

I går kväll arbetade fyra team med en besättning på 19 personer med släckningsarbetet, och i dag sätts mer resurser in igen, bland annat två helikoptrar.

Fem personer fick första hjälpen i går.

En man med hjärtproblem och en brandman med ögonskador fördes till sjukhus, enligt uppgifter från larmcentralen.

Ordföranden för Teneriffas öråd, Rosa Davila, meddelade i går kväll att 180 djur som bor i djurhemmen Esperanza del Sur och Live Arico nära komposteringsanläggningen har evakuerats.

Invånare på södra Teneriffa uppmanas att följa myndigheternas anvisningar och inte köra i närheten av komposteringsanläggningen.

Arona kommun råder invånarna i Parque La Reina, Buzanada, Guaza, Cabo Blanco och Valle de San Lorenzo att stänga dörrar, fönster och alla ventiler i sina hem för att förhindra brandrök att komma in.

Invånarna rekommenderas också att undvika att vara utomhus och att använda ansiktsmask vid behov.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.se

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !

Tags