Vi får ännu en het novembervecka

Varje dag förra veckan, 13-19 november, uppmättes det över 30 grader på de varmaste platserna på Kanarieöarna, och värmen fortsätter.

Varmt vær i november på Kanariøyene.

Det är osannolikt att det blir så varmt som 39 grader på Gran Canaria den här veckan, men över 30 grader kan du nog förvänta dig.

Varma luftströmmar med lätt sanddis från Sahara (calima) har lett till de ovanligt höga temperaturerna för säsongen, enligt Spaniens meteorologiska institut.

Den högsta temperaturen som uppmättes av väderinstitutet förra veckan var 34,4 grader den 15 november i kommunen La Aldea de San Nícolas på västra Gran Canaria.

Kommunen toppade temperaturlistan för veckans fyra första dagar med 32,9-34,4 grader.

Fredagen den 17 november hamnade Teneriffas södra flygplats i topp med 31,6 grader.

På lördagen nådde Agüimes sin kulmen på sydöstra Gran Canaria med 30,4 grader.

I går, söndag, var det varmast i Tacoronte på norra Teneriffa. Där uppmättes den till 30,1 grader.

Det var också över 30 grader på söndagen veckan innan, så det har varit åtta dagar i rad med temperaturer på 30-talet.

Idag, måndag och de kommande dagarna är det också ljuscalima och temperaturer som kan nå över 30 grader i lägre områden.

På tisdag är det en gul varning för hårda vindar med kuling i vindbyarna på La Gomera och El Hierro.

En nedgång till mer normala temperaturer för säsongen, det vill säga drygt 20 grader under dagen, rapporteras från fredag/lördag.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.no

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !

Tags