Storsatsning som lyfter strandpromenad

Kustpromenaden och stranden i Puertito de Güímar på Teneriffa kommer att få ett riktigt kvalitetslyft.

Puertito de Güimar, Tenerife.

Puertito de Güimar, Teneriffa.

850 000 euro kommer att användas i den första fasen av en översiktsplan för att förbättra stranden i Puertito de Güímar.

Pengarna kommer att spenderas på El Cabezo-stranden med förbättringar av tillgången till stranden och förbättringar av strandpromenaden.

Enligt huvudplanen ska strandtjänsterna förbättras och ett stort grönområde, en cafeteria och offentliga toaletter byggas.

Arbetet kommer att utföras längs en 2,5 kilometer lång sträcka mellan Las Bajas i södra delen av staden och Malpaís de Güímar i norr.

Projektet är ett samarbete mellan Teneriffas öråd och Güímars kommun.

Förbättringsprojektet föreslogs av Güímars borgmästare, Gustavo Pérez, 2018.

Kommunen poängterar att det finns förbättringar som invånarna länge har efterfrågat.

En studie som har genomförts visar att upp till 5000 personer kan använda stranden och strandpromenaden samtidigt.

Kommunen vill att kustpromenaden ska bli den perfekta platsen för familjer att njuta av kusten, och att projektet ska vara en referens för hur saker och ting ska göras, baserat på att lyssna, analysera och föreslå varaktiga och ordnade lösningar.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.no

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !