Pengarna som räddar julhandeln

Gran Canarias öråd avsätter 719 000 euro i extra stöd för att öka julhandeln i flera kommuner.

Jul for alle pengene.

Jultomten kan slappna av, det blir julklappsshopping i år också.

Den 24 november fattade örådet beslut om att utöka budgeten för detta ändamål.

Stöd till karnevalen

Dessutom tilldelas karnevalen i Las Palmas 395 000 euro i stöd, uppger örådet i ett pressmeddelande.

I år fick karnevalen status som "Internationellt intresse för turism", vilket möjliggör mer stöd och stärkt marknadsföring.

Detta är en av de viktigaste händelserna på Gran Canaria.

Karnevalen genererar vanligtvis över 40 miljoner euro i intäkter och många arbetstillfällen.

Karnevalen, som hölls i januari och februari i år, lockade 440 000 människor.

Nästa års karneval i Las Palmas kommer att hållas från den 31 januari till den 18 februari.

Från regeringens allmänna sammanträde den 24 november. Foto: Kanarieöarnas regering

Julaktiviteter utomhus

De 719 000 euro som kommunerna satsar på går i första hand till kommersiell verksamhet på gator och torg som kan bidra till att öka julhandeln.

Dessa åtgärder skulle inte kunna genomföras med det stöd som gavs i den ursprungliga budgeten, enligt Gran Canarias vice ordförande Augusto Hidalgo.

De kommuner som får extra finansiering för julaktiviteter är Firgas, Guía, Agaete, San Mateo, Arucas och Santa Lucía de Tirajana.

Det förväntas att de marknader, mässor och andra julevenemang som kan genomföras med hjälp av det extra kontantstödet kommer att ge ett betydande uppsving för den lokala ekonomin.

En del av pengarna kommer också att gå till att finansiera sociala och medvetandehöjande åtgärder, såsom trapphissar i ett hyreshus i Las Palmas, inkluderingsprojekt i Santa Maria de Guía och arbetsgrupper med genusperspektiv i alla 21 kommuner på ön, organiserade av kvinnoorganisationen Zuleima.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.no

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !