Par stal taxfree-parfym för över 10 000 euro

En man och en kvinna har gripits för att ha stulit taxfree-parfym till ett värde av 10 751 euro på två flygplatser på Kanarieöarna.

Mann og kvinne på flyplass med trillekofferter

Rent mjöl i bagaget?

Stölderna skedde i taxfreebutiker på Fuerteventuras och Gran Canarias flygplatser, rapporterar Guardia Civil Guard.

En kvinna och en man, 28 och 31 år gamla, hade 16 parfymflaskor med sig när de greps den 21 oktober. De ska ha erkänt att parfymen var stulen.

Utredningen inleddes efter att en inventering i en taxfreebutik på Fuerteventuras flygplats avslöjade att parfymflaskor saknades.

Händelsen rapporterades och polisen granskade flera dagars videofilmer från butiken för att se om de kunde hitta något misstänkt.

De upptäckte ett par som betedde sig på ett sätt som väckte misstankar om att de kunde vara tjuvarna.

Det förekom två fall av parfymstöld från den tidigare nämnda butiken på Fuerteventura och ett fall från en taxfree-butik på Gran Canaria, där gripandet gjordes.

Paret köpte flygbiljetter strax före avgång för att ta sig igenom säkerhetskontrollen och in i avgångshallarna där butikerna ligger.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.no

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !