Kanariskt öl prisades på World Beer Awards

Tre öl producerade på Kanarieöarna belönades med priser vid årets upplaga av den internationella World Beer Awards.

Kanarisk øl flasker.

Vinnande flasköl.

Priserna gick till Dorada Especial Tostada och Dorada Especial Negra, producerad på Teneriffa, och Tropical 1924, producerad på Gran Canaria.

Dorada Especial Tostada tilldelades guldmedaljen och utsågs till bästa spanska öl i kategorin "Vienna Lager".

Dorada Especial Negra fick en bronsmedalj i kategorin "Dark Lager".

Tropical 1924 vann silvermedaljen i kategorin "Seasonal Maibock/Helles Bock".

Granskning av ölet

Dorada Especial Tostada har karamelliserade toner, en välbalanserad sötma och en bitterhet som ger den en långvarig smak, säger beskrivningen.

Dorada Especial Negra kombinerar, enligt recensionen, malt och dubbel humle som ger fyllighet, vilket ger kontraster mellan sötma och bitterhet.

Tropical 1924 beskrivs som ett fylligt öl med en lätt karamellsmak, en lämplig blandning av herkules, pärla och annan aromatisk humle, vilket ger en bra balans mellan arom och bitterhet.

Både Dorada och Tropical produceras av företaget Compañía Cervecera de Canarias.

Tillverkaren har vunnit priser vid World Beer Awards sedan 2020.

Öl från över 50 länder deltog i årets tävling.

Fakta om tillverkaren

Compañía Cervecera de Canarias har en fabrik som producerar Tropical i Las Palmas och en annan fabrik som producerar Dorada i Santa Cruz de Tenerife.

Företaget producerar också Stella Artois på licens och distribuerar öl från Grupo AB InBev, som har Budweiser, Corona, Becks, Leffe och Franziskaner, samt från Grupo Diageo, som har Guinness.

Förutom öl tilldelades energidrycken Red Bull, cider från Kopparberg och Magners, sangría från Devolcán och juice från Libby's.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.no

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !