Cigarettbedrägeri för 30 miljoner euro

Polisen har avslöjat ett skattebedrägeri på nästan 30 miljoner euro kopplat till cigarettförsäljning på Kanarieöarna.

Sigaretter

Cigaretter innan de packas på fabriken.

Ett tobaksbolag baserat i Santa Cruz de Tenerife påstås ha använt en lägre punktskatt på cigaretter i tre år än de borde ha gjort när de rapporterade till skatteförvaltningen, skriver Guardia Civil i ett pressmeddelande.

Polisen fick ett anonymt tips om bedrägeriet i maj 2022.

11,10 euro betalades per 1000 sålda cigaretter, men en skattesats på 47 euro borde ha tillämpats.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.no

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !