Polis dömd till fängelse för knarksmuggling

En tjänsteman vid rikspolisen i Maspalomas, och 22 andra åtalade, dömdes på tisdagen till fängelse för narkotikabrott.

dom_fru_justitia

Fru Justitia

Mannen arbetade inom polisen när han samarbetade med ett gäng kriminella inblandade i narkotikahandel och greps för detta i januari 2020.

I en rättegång på tisdagen i Las Palmas dömdes han till fem års fängelse, och böter på 3,2 miljoner euro, skriver nyhetsbyrån Efe.

Åklagaren begärde inledningsvis 15 års fängelse, men tillsammans med 22 andra åtalade fick de alla ett sänkt straff för att de erkände sig skyldiga.

En del av avtalet som ingicks i rätten var att ett åtal för tillhörighet i en kriminell organisation efterskänktes i utbyte mot att de tilltalade erkände sig skyldiga.

Rättegången mot ytterligare två åtalade, som erkände sig skyldiga, fortsätter den 10 maj.

Gänget smugglade kokain, hasch och syntetiska droger till Kanarieöarna.

Polismannen erkände sig skyldig till två fall av narkotikahandel.

De övriga 22 som erkände sig skyldiga fick fängelsestraff som sträckte sig från ett år och elva månader till fem år och sex månader.

Åtalet mot de två sistnämnda gäller smuggling av 1 270 kilo hasch från Marocko till Castillo de Romeral på södra Gran Canaria.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.no

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !