Kanarieöarna prisas för migranthjälp

Folkhälsoinstitutioner på Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote och Teneriffa har tilldelats utmärkelser för sin migranthjälp.

Kanariøyene_Helse_Migrasjon

Hälsovårdare på Kanarieöarna.

Institutionerna på Kanarieöarna hedras för det arbete som utförts för att hjälpa migranter, mottagare av internationellt och tillfälligt skydd, missgynnade grupper och människor som riskerar social utestängning.

Det är Spaniens departement för inkludering, social trygghet och migration som ligger bakom bedömningen.

En prisceremoni ägde rum den 27 mars på Castillo de La Luz i Las Palmas. Foto: Örådet

Stöd- och samordningsarbetet under coronakrisen på öarna Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria och Teneriffa lyftes särskilt fram.

Foto: Örådet

Kanarieöarnas president Ángel Víctor Torres sa i sitt tal:

"Detta är en del av de sanna Kanarieöarna, människor som hjälper till, som inte bygger murar och som förstår, oavsett ursprungsort, ras eller tro."

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.no

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !