Halvt ton knark i klädtransport

Polisen har hittat 560 kilo hasch i en container med begagnade kläder som skickades från Las Palmas till fastlandet.

Narkotikabeslag_kleskontainer_Las Palmas

Tio ton begagnade kläder användes för att gömma narkotikan.

Containern skickades från Puerto de La Luz, hamnen i Las Palmas, till en hamn i Alicante, och skulle vidare till staden Ceutí i Murcia.

Tolv personer misstänkta för haschsmuggling greps i Ceutí den 5 december, skriver Guardia Civil i ett pressmeddelande som skickades ut på måndagen.

De gripna är från 18 till 52 år gamla.

Utredningen inleddes i Las Palmas den 23 november.

Då fick polisen kännedom om att ett lass hasch skulle skickas från Las Palmas till en hamn i Alicante i en 40 fots container, gömd i en last på tio ton begagnade kläder.

Containerns slutdestination var Ceutí.

När containern kom fram och skulle lossas var polisen redo och gick till aktion.

Stjålne bilskilt_Las Palmas
Stulna registreringsskyltar. Foto: Guardia Civil

Guardia Civil sökte igenom en bar i Malaga och ett lager i Los Torraos de Ceutí i samband med insatsen. Dokumentation av containersändningar, flera stulna registreringsskyltar och andra bevis hittades.

Narkotikabeslag_kleskontainer_Las Palmas
Sockersäckar med kokain. Foto: Guardia Civil

I en annan polisinsats som genomfördes i hamnen i Las Palmas hittades 268 kilo kokain gömt i 50 kilos påsar socker från Brasilien.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.no

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !