Ny läkarstation & akutmottagning i Playa de Mogán kommer att bli klar i september

En ny offentlig läkarstation byggs nära Spar-affären och busscentralen i Playa de Mogán, på sydvästra Gran Canaria, på den angränsande fastighet till Folkets Hus. Den kommer att bli klar i september

ny-laekarstation-i-playa-de-mogan-kommer-att-bli-klar-i-september.jpeg

José Manuel Baltar och Onalia Bueno studerar byggplanerna på byggarbetsplatsen. Foto: Mogán kommun

Igår, onsdag, inspekterade Kanarieöarnas hälsovårdsminister José Manuel Baltar byggplatsen i La Mina-gatan tillsammans med Mogáns borgmästare Onalia Bueno och flera rådsmän,

Hälsokliniken upptar ett område på 574 kvadratmeter och ska vara utformat för att möta nuvarande och framtida behov i kommunen, skriver Mogán kommun i ett pressmeddelande.

Enligt Baltar går byggandet enligt planerna. Receptionen ligger på bottenvåningen mot La Mina gatan. Till höger om huvudentrén kommer det att finnas fyra mottagningsrum och väntrum.

Uteplatser ska hjälpa till att göra rummen ljusare och trevligare.

Till vänster blir akutmottagningen placerad, med återupplivningsrum, mottagningssrum, observationsrum och väntrum. Akutmottagningen ska ha öppet 24 timmars om dygnet.

Byggnaden är konstruerad för framtida tillväxt, och kliniken kommer att betjäna invånarna i Puerto de Mogán, Mogan-dalen och Veneguera.

Dagens klinik, som ligger på samma gata, har en hyreskostnad på 45 000 euro per år, vilket kommer att sparas när den nya byggnaden tas i bruk, säger Onalia Bueno. Planerna för en ny läkarmottagning på platsen har funnits i 13 år.

Mogán kommun har offentliga kliniker i Veneguera, Soria, Barranquillo Andrés, Playa de Mogán och Arguineguín.

Tags