Här är vinets, ostens och oljans vinnare

Här är en översikt över årets vinnare av den officiella tävlingen som varje år anordnas av Kanarieöarnas Institut för matkvalitet i lantbruket (ICCA).

premie agrikultur

Priset delades ut till vinnarna på fredagskvällen.

Vinnaren presenterades på Adán Martín Auditorium på Teneriffa den 2 december.

151 sorters vin, 190 sorters ost, 86 sorters gofio, 21 sorters olivolja och 8 sorters havssalt deltog i tävlingarna.

Totalt delades 119 medaljer ut, 38 stora guldmedaljer, 48 guld och 33 silver.

Dessa viner, ostar, olivolja, gofio och salt sorter gick hela vägen till toppen i tävlingen:

Årets bästa vin:

Pagos de Reverón Naturalmente Dulce, Reverón, DO Abona, Teneriffa, producerad av Eugenio Reverón.

Bästa osten:

Maxorata halvlagrad, pastöriserad getost från Fuerteventura, producerad av Grupo Ganaderos de Fuerteventura.

Bästa olivoljan:

Arbequina-hojiblanca-picual från Teguerey på Fuerteventura, producerad av Luis Hernández Santana.

Bästa gofio:

Gofio Gomero, Gofio Ideal 5 från IGP Gofio Canario, producerad av Rayco Herrera.

Bästa havssalt:

Flor de sal de Salinas de Janubio från Lanzarote.

Salinas de Janubio

Salinas de Janubio

Inte sandslott eller snögubbar, utan saltproduktion på Lanzarote. Foto: Salinas de Janubio

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.no

Tags