Sommarens topp 5 hetaste festivaler på Kanarieöarna

Under sommartid bjuder Kanarieöarna på sprakande festivaler.

Gatene fylles med festglade mennesker under feiringen av La Rama.

Gatorna fylls med festglada människor under firandet av La Rama.

Från storslagna parader under Teneriffas sommarkarneval till firande av urgamla ritualer under La Rama på La Palma – festivalernas livfulla anda genomsyrar samtliga Kanarieöar och utlovar en oförglömlig resa genom ögruppens historier och traditioner.

Bajada de la Rama på Gran Canaria

Gran Canarias Bajada de la Rama-festival firas i Agaete i augusti.

Festivalen hedrar Kanarieöarnas urbefolkning och deras tradtionella ritualer.

 Under firandet klär lokalbefolkningen sig i sedvanliga kläder och vandrar ner från bergen bärandes grenar och löv, samtidigt som de sjunger så att det ekar mellan klipporna.

Festivalens höjpunkt inträffar när de når stranden och sänker ner grenarna i havet för att symbolisera kopplingen mellan land och hav.

Santa Cruz de Tenerife

Festivalen Santa Cruz de Tenerife på Teneriffa anses vara den näst största karnevalen efter Rio de Janeiro.

Huvudarrangemanget brukar hållas i februari varje år, men årets sommarupplaga av karnevalen tar med sig evenemangets glada och livliga anda till de soligaste månaderna.

Foto: Turistrådet

Livliga parader, extravaganta kostymer och gatufester skapar tillsammans en elektrisk atmosfär som får fötterna att stampa och höfterna att svänga!

La Rama Festival på La Palma

Den ikoniska La Rama-festivalen på ön La Palma äger rum den fjärde augusti varje år i den charmiga staden Santa Cruz de La Palma.

Festivalen är ett spektakel utan dess like där deltagarna tågar genom gatorna med enorma grenar prydda med färgglada band och lövverk.

 Tillsammans med livlig musik och dans kulminerar festen vid El Salvador-kyrkan, där grenarna läggs i havet som en symbolisk gest för en gammal bön om regn och riklig skörd på ön.

Fiesta de Nuestra Señora del Carmen på Lanzarote

Under juli månad hålls Fiesta de Nuestra Señora del Carmen på ön Lanzarote.

Festivalen tar fasta på öns nära relation till havet och är en hyllning till deras sjöfartsarv.

Under festivalen bärs en staty av jungfru Maria, prydd med blommor och åtföljd av en livlig parad, genom Puerto del Carmens gator, för att sedan segla ut på havet med en vackert dekorerad båt.

Corpus Christi på La Gomera

På den pittoreska ön La Gomera firas den katolska högtiden Corpus Christi i juni med ett livfullt firande.

Festivalen är känd för sin unika mattkonst, där gatorna pryds av, likt mattor, färgglada mönster gjorda av blommor, sand och kronblad. Utöver konsten inkluderar festivalen parader, musik och dans som visar upp La Gomeras rika kulturarv.

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !

Tags