Njut av finvädret medan det varar - på fredag kommer ovädret!

Vädret är strålande och varmt på Kanarieöarna under veckan, men redan på fredag varslar väderinstitutet Aemet om ett kraftigt väderomslag.

Det är sommartemperaturer på Kanarieöarna nu med över 20 grader under dagen, men på fredagen är det varslat om storm. Här från Playa de Mogán. Foto: Canariajournalen

En kallfront kommer in från Atlanten på fredag. Aemet varslar om  ett temperaturfall på upp till tio grader, med mycket regn, stark vind och åskväder.

Det drar in ett tungt nederbördsområde och åskväder över La Palma och norra sidan av Teneriffa på fredag ​​morgon.

Senare på dagen regnar det i nordväst på Gran Canaria, om inga luftströmmar från Nordafrika förändrar de meteorologiska utsikterna fram tills dess.

Varar minst fyra dagar

De dåliga väderprognosen förväntas vara i åtminstone till måndag.

De kommande tre dagarna från idag, tisdag, kommer det att fortsätta med sommartemperaturer, möjligheter till svagt sanddis och svag vind på Kanarieöarna.

Över 30 grader igår på Teneriffa

Igår måndag mättes 30,1 grader i Tazacorte på Teneriffa, 29,1 grader i Adeje och 28,5 i Arico.

På Gran Canaria var den högsta temperaturmätningen som Aemet gjorde 28,2 grader i Tasarte väster på ön. På flygplatsen i öst mättes 25 grader. i Las Palmas i norr 25,8, i Maspalomas i synnerhet 24,7 och i Puerto Rico i sydväst 27,1 grader.

Nattemperaturerna har varit 8-10 grader lägre.

12 grader på natten 

På fredag, lördag, söndag och måndag rapporteras 21 grader om dagen och 12 grader som lägst på natten samt regn i Mogán kommun i sydväst på Gran Canaria.

I Las Palmas blir det 21 grader om dagen och 15-16 om natten samt regn.

Det finns också varningar om snö på de högsta höjderna över 1900 meter över havet på Kanarieöarna.

Tags