Nytt "lusthus" byggs vid fyrområdet i Galdar

Gran Canarias öregering har beslutat att investera 78,000 Euro för att bygga ett lusthus för allmänheten för utflykter och fritid under sommartid. Projektet är ett samarbetsprojekt mellan Hamnmyndigheten och Galdar stad, som äger området.

Det här fyrområdet utanför Galdar på Gran Canarias norra del ska nu uppgraderas och bli till ett utflyktsmål så att boende och besökare bättre kan uppskatta den karga terrängen på öns norra delar. Foto: Wikipedia Commons Licens

Ministern för regionell politik, Inés Miranda,förklarade att denna åtgärd är en del av initiativen som ingår i öns "Plan 5" för  skydd, förvaltning och planering av miljön. Detta inbegriper även genomförandet av förskönande åtgärder som har värde för medborgare och besökare på ön.

Samtidigt betonar Galdars borgmästare,  Teodoro Sosa, att Gáldar kommer att ansvara för att upprätthålla att utsikten bevaras. Han menar att detta är ett arbete som "kommer att bidra till att återställa landskapsbilden på den urbaniserade Playa Canaria, så att den kan  erbjuda turister, boende som besökare som kommer till norrut för att se de stora klipporna  och den karga kustlinjens stora skönhet".

I projektet ingår även att uppgradera tillfartsvägen till fyren och parkeringsplatsen, vilket ökar det totala området med  400 kvadratmeter.
 Arbetena kommer att pågå i två månader från projektstarten. Öregeringen beräknar att slutföra arbetena i sommar.