Fyra av tio kanarier tycker att de har medelhöga kunskaper i engelska

Spanjorernas kunskaper  i engelska har förbättrats de senaste åren, men nivån ligger långt ifrån Nordens, enligt språkskolan Interway, som refererar till en studie från Cambridge University.

Engelskkunskaperna på Kanarieöarna är fortfarande otillräckliga, men det blir bättre. Här från strandpromenaden i Canteras, Las Palmas. Foto: Hugo Ryvik

På Kanarieöarna svarar 39 procent av invånarna att deras engelskakunskaper är på medelhög nivå, enligt studien.

Samma procentsats är det för Valencia, medan i Asturien och Extremadura är de 46 respektive 40 procent, skriver tidningen ABC.

De bästa av regionerna i Spanien är Madrid och Katalonien, varav tre av tio anser att de har en nivå i engelska som är hög eller mycket hög.

På Balearerna och i Castilla-León och Cantabria är det värst. Sex av tio invånare svarar att de har en låg eller mycket låg nivå.

I Spanien totalt tycket 44 procent att de är på en låg eller mycket låg nivå. 22 procent säger att de har en hög eller mycket hög kunskapsnivå i engelska.

Spanjorerna är för närvarande i nivå med Italien och Frankrike på engelska, enligt studien. I  en självbedömning med poäng från 0 till 5, slutade spanjorerna kl. 2.67.
Medelvärdet i Europa är 2,88.

Tags