Fyra av tio kanarier har urusla kunskaper i engelska

Fyra av tio kanarier har en låg eller mycket låg nivå av kunskaper i det engelska språket, enligt en rapport från universitetet i Cambridge, som publicerades på torsdagen.

Illustrasionsfoto: Pixabay

Två av tio har en hög eller mycket hög nivå i engelska.

Cambridge Monitor som rapporten kallas, bygger på 3000 intervjuer i november och december med spanjorer, britter, fransmän, tyskar, italienare och danskar.

Kanarieöarna längst ned i botten

Spanien är sämst av dessa länder, med en andel på 44 procent som har låg eller mycket låg nivå av kunskaper i engelska. För Kanarieöarnas del är det 41 procent, vilket gör öarna till den sämsta av regionerna i Spanien.

Befolkningen i Madrid och Katalonien kommer ut bäst i Spanien, båda regionerna med mindre än en tredjedel som har dåliga eller mycket dåliga kunskaper i engelska.

Danmark bäst

Av det studerade länderna, kommer Danmark bäst med bara cirka 1 av 10 som har dåliga eller mycket dåliga kunskaper i engelska.

Kanarieöarna får bättre resultat i EF EPI undersökning

Resultaten från Cambridge monitor är inte helt överens med den världsranking av "Engelska som främmande språk" som EF EPI har gjort.

Den visar att kanarier är litet bättre på engelska än genomsnittet i Europa, men något under genomsnittet i Spanien, som ligger på 25: e plats av 72 länder när det gäller engelska kunskaper. Spanien är bättre än det europeiska genomsnittet.

I den undersökningen är Kanarieöarna före Balearerna, Andalusien, Valencia och Extremadura av regionerna i Spanien, medan Baskien, Asturias och Navarra ligger på topp.

Tags