Taxi-resor på Gran Canaria är mycket billiga

Taxi finns i överflöd i städerna och på turistorterna på Gran Canaria. Taxorna är de billigaste i Spanien och bland de billigaste i Västeuropa.

Taxibranschen på Gran Canaria är reglerad, och har låga priser. Foto: Hugo Ryvik.

Taxibilar på Gran Canaria är vita med gröna ljusskyltar på taket och sneda ränder på framdörrarna. Du behöver aldrig förhandla priserna i förväg eftersom det officiella, reglerade prissystemet fungerar bra.

Men fråga gärna taxichauffören innan resan startar hur mycket det kommer att kosta, speciellt om du planerar att resa långt. Om du tänker betala med kreditkort, bör du fråga först - en del taxibilar accepterar inte kreditkortsbetalningar, endast kontanter. Det är också möjligt att köra fasta rundturer på Gran Canaria med taxi till ett rimligt pris med några av taxibolagen.

En åtta timmars rundtur runt ön kostar inte mycket mer än 200 euro. Då finns det också möjlighet att ta pauser på vägen i och med att körtiden runt ön normalt är under tre timmar. Med fyra passagerare i bilen blir det bara drygt 50 euro per person.

Taxiresor på Gran Canaria

Officiella taxipriser från taxiassociationen Socomtaxi per 2017 är cirka 1,20 euro per kilometer på vardagar. Dagtid, 6-22, är taxan 1,30 euro per kilometer och helger och vardagar,  22.00 - 06.00

- Från flygplatsen till Playa del Ingles är kostnaden för taxi ca 35 euro under dagen.

- Från flygplatsen till Arguineguin är kostnaden för taxi ca 49 euro under dagen.

- Från flygplatsen till Puerto de Mogan kostar taxin cirka 65 euro. Från flygplatsen till Las Palmas kostar taxin cirka 28 euro.

- Taxiturer mellan 22.00 och 6.00 och helger kostar ungefär 15 procent mer.