Canteras-stranden i Las Palmas utnämns till Spaniens bästa familjestrand

Webbportalen Playea.es har utnämnt Playa de Las Canteras, stads-stranden i Las Palmas, som den bästa familjestranden i Spanien.

Canteras-stranden är Spaniens bästa familjestrand, enligt Playea. Foto: Hugo Ryvik

Portalen är specialiserad på att skriva om spanska stränder, och har nu gjort en topp tio lista för familjestränder.

Överst tronar Canteras-stranden. Följd sedan av Playa de la Barrosa (Chiclana, Cádiz); Playa Norte (Peñíscola, Castellón); Sardinero (Santander); Las Catedrales (Ribadeo, Lugo); Playa de l'Estartit (Torroella de Montgri, Girona); Isla Cristina (Huelva); Alcudia (Mallorca); Cala Martina (Santa Eulalia des Riu, Ibiza) och Playa del Espejo (Los Alcázares, Murcia).

Las Canteras får bra poäng bland annat för att den har blå flagg, vilket är en erkänd kvalitetsutmärkelse, att den har utmärkelsen Q för kvalitet inom turism och har certifierat hög kvalitet på vatten och sand.
Andra positiva faktorer är att det finns ett rev som ger en lång sträcka av stranden naturligt skydd mot vågor och att stranden är väl övervakad.

Förutom att det finns goda möjligheter för idrott på stranden och i vattnet, är stranden lättillgänglig och det finns också ett stort utbud av restauranger längs hela den tre kilometer långa stranden.

Tags