Invånarna är upprörda över att betonghinder satts längs Tauro-stranden på Gran Canaria

En sammanhängande rad med betongbarriärer har satts upp mellan bebyggelsen och Tauro-stranden på sydvästra Gran Canaria, och invånarna är upprörda.

Oppositionspartiet Nueva Canarias är mycket kritiskt över hur Mogán kommun, där Playa de Tauro ligger, har hanterat ärendet. Foto: Skärmdump från Nueva Canarias Facebook-sida

Det är troligt att även ett kraftigt staket kommer att monteras på betongelementen.

Invånarna i Tauro klagar på att arbetet på sandstranden fortsätter trots att det har blivit stoppat på grund av administrativa och juridiska oegentligheter, skriver tidningen Canarias 7.

Hänvisar till krav från Kustverket

Företaget som installerar betongbarriären påstås enligt uppgift att kustverket (Costas) kräver stängsel av säkerhetsskäl eftersom det är ett oavslutat byggområde.

Här kan du se en video som invånarna har gjort 

Stranden ska enligt beslut vara stängd för badare, men folk har fortfarande använt stranden och staket som har upprättats ska ha monterats ned och stulits upprepade gånger.

Fri tillgång innan sanden lades på

Tauro var tidigare en stenstrand som kunde användas av alla invånare, innan timeshare-företaget Anfi initierade byggandet av en sandstrand som den första fasen i ett större utvecklingsprojekt, inklusive en liten båtdocka, hotell, restauranger och butiker.

Sand-prpjektet slutfördes sommaren 2016, men omedelbart efter det blev  det känt att det fanns oegentligheter kring bygglovsförfarandet.

Chefen för Kustbevakningen avsattes och står nu åtalad för lagbrott, varefter stranden stängdes. Den har varit officiellt stängd sedan dess, och kommer att vara stängd tills dess ärendet är löst i rättsväsendet.

Befolkningens krav är dock att de vill återta vad de hävdar tillhör folket.

Tags