Anfi Gruppen hävdar att Tauro-stranden är i optimalt skick för invigning

Förra veckan visade det sig att havet tvättar bort sanden från den nykonstruerade, 300 meter långa badstranden i Tauro på sydvästra Gran Canaria. Nu går Anfi ut med ett pressmeddelande att strandens skick är optimalt för att öppna attraktionen för allmänheten.

Playa de Tauro är omdöpt av Anfi Gruppen till Playa de Anfi Tauro efter att 70.000 ton sand från Sahara blev ditforslat. Foto: Anfi

Idag skriver Anfi att stranden har tillräckligt med sand för att garantera en bra upplevelse för solgästerna under lång tid. 70.000 ton sand anlades på den tidigare stenbelagda stranden under sommaren.

Naturlig process

Det faktum att en del av sanden vaskats bort av havet är ett naturligt fenomen och en del av en omvandlingsprocess. Detta kommer inte att påverka strandens framtid "eftersom det endast påverkar en liten del som naturligt regenereras", enligt Anfi.

Företaget påpekar att liknande naturfenomen har hänt under  många år på stranden i Maspalomas, där sanden lägger sig på havsbotten och förs tillbaka igen till land senare.

Fortfarande stängt

Playa de Tauro har fortfarande inte öppnat, och stängs av med ett staket, till många turisters frustration. Det är oklart när stranden kommer att öppnas för allmänheten.

Korruptionsanklagelser, påstådda regelbrott mot byggnadsplaner, miljöfrågor och politiska inflammerade ärenden har kastat stora skuggor över strandprojektet under den gångna hösten.

Stranden är byggd av Grupo Santana Cazorla, som äger hälften av Anfi gruppen tillsammans med hotel group IFA. Stranden är planerad som bara början på en rad storskaliga utvecklingsplaner med hotell, marina, affärer och restauranger i Playa de Anfi.

Tags