200 personer jagades bort från Tauro stranden på fredagen

Polisen motade på fredagen bort över 200 personer som hade intagit Playa de Tauro sydväst på Gran Canaria, skriver nyhetsbyrån Efe.

Det är förbjudet att använda Tauro-stranden, men många människor tog sig friheten i påsk och struntade i förbudet. Foto: Anfi

Tauro stranden är stängd på grund av oegentligheter i konstruktionen och det är inte tillåtet att använda den, trots att det lagts dit 70.000 ton sand från Sahara på den tidigare rullstenstranden. Sanden var färdigutplacerad i somras.

Stranden är stängd eftersom det finns en pågående juridisk process, då miljökraven tydligen inte var uppfyllda när det gavs tillstånd att bygga stranden.

Den tidigare kustchefen på Kanarieöarna, José María Hernández de Leon, blev i höstas avsatt. Åklagare driver nu ett mål mot honom för att ha ha gett klartecken till byggandet trots att han visste att kraven inte var uppfyllda och att han kan ha förfalskat handlingarna i målet. Kravet är tre års fängelse.

Det har också tidigare hänt att folk har tagit sig förbi de hinder som ställts upp för att nå Tauro-stranden, men nu vid påsk har Guardia Civil tydligen haft händerna fulla med att mota bort folk från stranden.

Tags