35 sportevenemang i Mogán i år

Mogán kommun sydväst om Gran Canaria presenterade igår, fredag, de sportevenemang som kommer att hållas i kommunen i år. Det blir 35 evenemang, tre fler än år 2018.

Gloria Challenge Mogán i april är ett av årets största sportevenemang och lockar triatlon-idrottsmän i världstoppen.

Ett av de nya arrangemangen är Challenge Nite Race Mogán, ett kvällslopp som kommer att hållas den 21 juli, startar i Playa de Mogán. Arrangören är 3Com Squad, och anmälan startar måndag 21 januari.

En annan höjdpunkt blir Megac Race, ett hinderlopp organiserat av Club Box Dinamic mellan Anfi del Mar Beach och Aquamarina.

Näsrmast tidsmässigt är Clásica de Mogán, ettbil rally som går på vägarna i kommunen i januari. I februari blir det Open Mountain Bike (cykling) och Futvoley turnering (fotboll).

Beach Volley International Master 2x2 turnering (beachvolleyboll) på Anfi del Mar i mars. Det gör också Carrera Popular de Mogán (löpande) och Mysterious SUP Race (stående paddling).

I april bir det Sky Gran Canaria (löpning), Junior Challenge (triathlon) och Super Sprint Triathlon samt triathlon Gloria Challenge Mogán Gran Canaria.

Torneo de Pádel de Verano (paddelturnering) och Torneo de Voley Playa (beachvolleyboll) på Anfi del Mar är i maj. Det gör också Tu Mejor Puesta de Sol med olika utomhusdiscipliner, som zumba, vattengymnastik och yoga, International Day of Yoga och Traiña Trail Costa Mogán (längdskidåkning).

I juli finns det en ny utmaning Nite Race, simkonkurrensen Eufemiano Verde Taurito-Playa de Mogán och Desafío (jiu jitsu och Grasping, dvs brottning, brottning och relaterad kampsport) på Puerto Rico-stranden.

Swim Run Pink Cows (simning) och en ännu enTu Mejor Puesta de Sol hålls i augusti. I september pågår Rock Run Pink Cows (terrängkörning), Torneo Mixto de Voley Playa (beachvolleyboll) och Enduro Motocross.

Cronoescalada a Cortadores (cykling) och Acebuches Trail (längdskidåkning) kommer att hållas i oktober, Mega Race (löpning), Torneo de Pádel de Invierno (padel) och Veneguera Trail (längdskidåkning) i november.

Året avrundas med Gloria Open Water (simning), Gran Canaria Pro Am Be Cordial (stående paddling) och Torneo Internacional 3x3 de Voley Playa (beachvolleyboll) i december.

Se hva som skjer på Gran Canaria

Tags