Puerto Rico blir hemort för Spar-kedjans näst största stormarknad på Gran Canaria

Den 31 januari öppnar den internationella dagligvarukedjan Spar sin näst största supermarknad på Gran Canaria (efter Eurospar i San Fernando) sina dörrrar för allmänheten i det nya köpcentret The Market i Puerto Rico.

Spars nya butik i Puerto Rico på sydvästra Gran Canaria blir på 2000 kvadratmeter. Foto: Spar

Företaget investerar tre miljoner euro i affären, som kommer att bli på 2000 kvadratmeter, skriver tidningen La Provincia.

Den har sina egna temaområden för lokala och internationella livsmedel.

Ät maten direkt i butiken

Dessutom kommer det att finnas en separat restaurang-sektion inom snabbköpet där kunderna kan äta maten som säljs i affären, ett nytt koncept från Spar som andra stora europeiska kedjor har tagit i bruk.

Tanken med detta är att kunderna kommer att få känslan av att vara på en traditionell marknad.

Butiken har också sin egen vinavdelning, ostavdelning och öldelning bakom glasdörrar och en avdelning för skinka sida vid sida med en cafeteria med uteservering.

500 viner och 400 ostar

I vinavdelningen erbjuds cirka 500 viner, både lokala, nationella och internationella, och upp till 16 olika viner kommer att kunna provas.

Ölavdelningen kommer att sälja handgjord öl från Artenara på Gran Canaria samt det vanliga urvalet av kanariska, nationella och internationella öl från många olika länder. Detta är ett helt nytt koncept inom Spar.

Ostavdelningen får 400 olika ostar. I dessa specialavdelningar arbetar personal med speciell kompetens inom de varuområden som säljs.

Det kommer också att finnas en avdelning för färdigmat i butiken och en blomsteravdelning.

Egen Spar Natural butik

Dessutom öppnar en Spar Natural butik i en separat lokal som specialiserar sig på veganska, vegetariska, organiska, glutenfria och laktosfria varor.

85 personer kommer att arbeta i det nya snabbköpet.

En betydligt mindre Spar butik i ett gammalt snabbköp precis utanför marknaden och med 28 anställda stäng ned.

Det finns 182 Spar-butiker från tidigare i Gran Canarias 21 kommuner.

Den spanska dagligvarukedjan Mercadona öppnade i oktober 2018 en stor, fristående stormarknad på nästan 1700 kvadratmeter längre in i Puerto Rico-dalen och den kanariska livsmedelsbutiken Hiperdino öppnar inom kort en ny butik i Mogan Mall.

Tags