Söndagsöppet på köpcentrum och butiker i Las Palmas från och med imorgon

Från och med imorgon, söndag 7 oktober och fram till maj, kommer butikerna i köpcentren Mesa y López och El Corte Inglés, Las Arenas och El Muelle i Las Palmas centrum att hålla öppet på söndagar.

Från Las Arenas köpcentrum i Las Palmas. Foto: Hugo Ryvik

För fem år sedan godkändes dessa som viktiga turistområden och har därför möjlighet att ha söndagsöppet under kryssningsperioden, som löper från oktober till maj varje år.

Butiker som inte är belägna i områden som definieras som viktiga turistområden får inte vara öppna på söndagar.

Butikerna i Triana-distriktet har också en tradition på söndagar med en speciell dag med öppna butiker långt in på kvällen och olika aktiviteter på den första söndagen varje månad.

Vill ha söndagsöppet året runt

De stora butikerna och taxibranschen i Las Palmas vill att det ska vara söndagsöppet hela året, inte bara under kryssningssäsongen, skriver Canarias 7-tidningen.

Taxibranschen uppskattar att det kommer att ge 20-30 procent mer intäkter på söndagar. Butikerna ser också ekonomiska fördelar.

Las Arenas Center hade enligt uppgift 23 procent fler kunder under den tidigare kryssningsperioden eftersom de hade söndagsåtgärder.öppet

El Corte Inglés har Las Arenas bussar som transporterar turister från södra sidan till köpcentet.

Småbutiker förlorar kunder

De små butikerna är dock negativa till söndagsöppet och hävdar att lokalbefolkningen byter inköpsdag till söndagar, vilket får de mindre butikerna att förlora kunder.

Tags