Man hittades död i Agüimes - kan vara saknad 73-åring

Liket efter en man upptäcktes i La Banda på Montana Los Vélez i Agüimes kommun Gran Canaria, på söndag eftermiddag. Resultaten av fynd i närheten tyder på att det kan röra sig om en 73-årig som har varit saknad sedan den 13 november.

Liket hittades nära Montana Los Velez. Ill: Google Earth

Den förståndshandikappade Fernando Falcon rapporterades saknad från en institution i Agüimes där han hade bott under de senaste sex åren. Han lär ha haft för vana att ta med sig sin reseradio och vandra och sedan återvända till sina måltider, enligt tidningen La Provincia.

November 13 gick han till en Spar-butik för att köpa batterier för radion, och aldrig kom tillbaka. Omfattande sökoperationer sattes i rörelse, men utan resultat.
Söndag eftermiddag upptäckte två vandrare kroppen av en person i mycket avancerad upplösning i ett otillgängligt område i La Banda, enligt tidningen. I närheten fanns föremål, inklusive den radio som Falcon alltid hade med sig ut på vandring.

Detta område lär ha blivit grundligt genomsökt under eftersöket utan att mannen upptäcktes.
Kroppen togs först till det rättsmedicinska institutet i Las Palmas, och vidarebefordrades till rättspsykiatriska i Madrid, där de enligt uppgift är bättre rustade att fastslå identiteten på mannen än man  i Las Palmas.

Svaren kommer om ungefär fyra veckor, enligt La Provincia.
I Barranco de Gracia, som ligger i La Laguna på Teneriffa, var det också upptäckt en död man idag, skriver Europa Press. Mannen är ännu inte identifierad.

Tags