Tre minderåriga räddade från tvångsprostitution på Lanzarote

Tre minderåriga hemmahörande på ett ungdomshem har räddats från tvångsprostitution av polisen i Arrecife på Lanzarote.

Här blir en av de arresterade bortförda av polisen. Foto: Skärmdump från polisens video.

De minderåriga ska ha tvingats ta droger och prostituera sig i nattklubbar efter att ha fångats från de ungdomshem de bodde på,  och sen blivit inlåsta i en lägenhet.

Titta på film från polisens razzia på Twitter.

I lägenheten var de strikt övervakade och fick bara komma ut när de hämtades för att köpa kläder och andra personliga saker, och stod under bevakning hela tiden.

På kvällarna blev de hämtade för att sälja sina kroppar på klubbarna hela natten, skriver Policia Nacional i ett pressmeddelande.

Hallickarna behöll 70 procent av intäkterna och de tvångsprostituerade var tvungna att betala hyra till hallickarna för de pengar de fick kvar.

Pengarna som hallickarna fick in blev tvättade i flera olika företag registrerade på fejkade namn som alla drivs av gängledaren. Åtta personer arresterades och alla hade höga belopp på sina  bankkonton.

Sex av fastigheterna i Arrecife genomsöktes av polisen.

Det hittades 48 000 euro i kontanter, 200 gram kokain och andra droger, en pistolattrapp och dokument med namn på tjejer, sexuella tjänster, mobilnummer, information om fordon som använts och anteckningar om pengar.