Utländska vandrare räddade med helikopter i Guayadeque

Tre utlänningar som fick problem under en vandring i bergen i Guayadeque på sydöstra Gran Canaria på lördagskvällen, blev idag, söndag, räddade med helikopter och transporterades till Las Palmas sjukhus.

En grupp vandrare som går på vandring i Guauyadeque. Vandrarna på bilden är inte bland de som räddades. Foto: Canariajournalen

Vandrare drabbades av måttlig hypotermi (nedkylning) efter att ha gått vilse på lördagen och fått tillbringa natten på berget, skriver nödcentralen på Kanarieöarna i ett pressmeddelande.

Nödcentralen meddelades på lördagskvällen, och brandmän och personer från civilförsvaret ryckte ut och hittade vandrarna samma kväll.

De befann sig i Caldera de Los Marteles i Guayadeque, som ligger mellan Agüimes och Ingenio på Gran Canaria. Detta är ett populärt vandringsområde.

Det var dock inte möjligt att nå vandringarna i mörkret. Vandrarna fick vägledning från nödcentralen så att de kunde stanna kvar där över natten.

Utlänningarna hämtades med helikopter klockan 8:40 på söndagsmorgon och transporterades till sjukhuset Dr. Negrín, där de är under observation.

Tags