Här har bostadshyrorna minskat och ökat mest

Under årets tredje kvartal har det genomsnittligt blivit billigare att hyra bostad på Kanarieöarna. 

Efter många års ökning har bostadshyrorna fallit på Kanarieöarna. Foto: Pixabay

Prisfallet landar på 2,4 procent per kvadratmeter, men i vissa kommuner ökade priserna. Det visar den senaste rapporten från bostadsportalen Idealista.

I staden Las Palmas har priserna sjunkit 4,4 procent till 10 euro per kvadratmeter. Det största prisfallet i provinsen noterar La Oliva på Fuerteventura med 10,9 procent, följt av Arrecife på Lanzarote med -6,9 procent.

Störst ökning i Agüimes

Störst prisökning av alla kommuner i Las Palmas-provinsen hade Agüimes på sydöstra Gran Canaria med en höjning på 5,6 procent, Den näst största prisökningen hade Mogáns kommun på sydvästra Gran Canaria. Här steg hyrespriserna med i genomsnitt 3,7 procent. Trea kom Santa Lucia de Tirajana, Agüimes grannkommun, med en prisökning på 2,3 procent.

I provinsen Santa Cruz de Tenerife har staden med samma namn haft den största prishöjningen med en ökning med 2,2 procent till 8,9 euro per kvadratmeter. Tvåa kom Candelaria med +0,9 procent och trea Adeje med +0,7 procent.

Den största prisfallet i provinsen hade Los Realejos med 6 procent och Granadilla de Abona med 5,8 procent.

Turistbostäderna dyrare

Från tredje kvartalet förra året har hyrespriserna på Kanarieöarna sjunkit med 1,4 procent. Genomsnittspriset för att hyra ett hus på Kanarieöarna är 9,9 euro per kvadratmeter.

Prisrapporten gäller bostadsfastigheter, inte korttidsuthyrning till turister, som har en betydligt högre prisnivå.

Översättning: Thomas Nilsson

Tags